Easysport

Össi järjestää Sakarinmäen peruskoulun ja Helsingin liikuntaviraston kanssa maksutonta Easy-Sport liikuntaa koululaisille. Ryhmiin ei ole pääsyvaatimuksia. Ryhmiin otetaan 20 lasta, helsinkiläiset lapset ovat etusijalla paikkoja jaettaessa. Koulu, Össi eikä Helsingin kaupunki ei ole vakuuttanut osallistujia. Helsingin EasySport liikuntatarjonta on nähtävissä kokonaisuudessaan EasySportin nettisivuilla www.easysport.fi

Ryhmiä ei pidetä koululaisten loma-aikoina, eikä juhlapyhien aattoina.

Kurssit / ilmoittautuminen

EasySport ÖssiGym on telinevoimistelua, sisältäen myös parkouria, volttikoulua, käsinseisontakoulua ja akrobatiaa. Tunnilla tehdään ratojen muodossa erilaisia trikkejä ja parkourliikkeita sekä harjoitellaan erilaisia temppuja. Tunti sisältää alkulämmittelyn, jonka jälkeen kokoonnutaan venyttelyyn ja jakaudutaan erilaisiin pisteisiin, jotka on toteutettu radan muodossa. Radalla opetellaan hyppyjä, tasapainoillaan puomilla, harjoitellaan rekillä sekä permantoliikkeitä ja -sarjoja kuperkeikasta lähtien, edeten aina vaikeimpiin volttisarjoihin ja parkourtemppuihin. Monipuoliset tunnit kehittävät kestävyyttä, kehonhallintaa ja liikkuvuutta. Laji sopii kaikille ja kehittää monipuolisesti myös muissa lajeissa tarvittavia motorisia valmiuksia. Tunti toimii loistavana oheisharjoitteluna lajin kuin lajin rinnalla. Tunnit tarkoitettu 1-6 luokkalaisille. Tytöille ja pojille omat ryhmät.

Ohjaajina molemmissa ryhmissä toimii Elias Mäkinen ja Terhi Nyberg– 1-3 luokkalaiset tytöt ja pojat, klo 15.30-16.30
– 4-6 luokkalaiset tytöt ja pojat, klo 14.30-15.30

EasySport-liikuntakerho on monipuolista lasten toiveiden mukaan toteutettavaa perusliikuntataitoja kehittävää harrasteliikuntaa, johon kaikki lapset ovat tervetulleita. Tunneilla liikutaan monipuolisesti, leikkimielellä ja lapsia kiinnostavalla tavalla temppuratojen, erilaisten liikuntaleikkien ja pelien muodossa. Lapset pääsevät itse suunnittelemaan ratoja ja pelejä yhdessä ohjaajien kanssa. Kerhossa lapsilla on mahdollisuus toteuttaa itseään tavalla, joka liikuntatunnilla voi olla vaikeata. Tarkoitus hyödyntää liikuntasalin mahdollisuuksia ja käyttää salia muuhunkin kuin pelaamiseen.

Ohjaajat Elias Mäkinen ja Riikka Sulkamo.EasySport Breakdance opetus käynnistyy yhdellä ryhmällä torstaisin kello 17-18. Ryhmään voi tulla mukaan voi tulla kaikenikäisiä koululaisia. Kello 18-19 ryhmää emme järjestä.

Breakdance on New Yorkista lähtöisin oleva katutanssi. Break-tunneilla harjoitellaan lajin tekniikoita pystyssä ja lattialla sekä panostetaan rytmiin ja fiilistelyyn. Tunneilla tutustutaan breakin perusteisiin leikkien, pelien ja break-harjoitteiden avulla. Tunnilla itsetunto vahvistuu kannustavan ilmapiirin, hyvän yhteishengen ja onnistumiskokemusten kautta. Tunti sopii kaikille tanssista ja monipuolisesta liikunnasta kiinnostuneille, niin pojille kuin tytöille. Lajina breakdance on helppo aloittaa ja siihen pääsee nopeasti sisään. Breikkaus kehittää harrastajan koordinaatiota ja peruskuntoa. Lajin parissa tulevat taatusti tutuksi käsilläseisonnat ja tasapainoilu mitä erikoisimmissa asennoissa.

Ohjaajana toimii Tuomas Takala.