Leirikirje

Hei!

Olette ilmoittaneet lapsenne ÖssiGym Camp kesäleirille. Tähän on kerätty on tietoa käytännön asioista, aikatauluista sekä ohjelmasta.

LEIRIN JÄRJESTÄJÄ
Urheiluseura Östersundomin Sisu – Össi ry. Leirit toteutetaan yhteistyössä Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-ajan Liikuntapalveluiden EasySport toiminnan kanssa.

LEIRIPAIKAN OSOITE
Sakarinmäen peruskoulu, Knutersintie 924, 00890 Helsinki

LEIRIVASTAAVAN YHTEYSTIEDOT
Riikka Sulkamo puh. 040-5611275

MAKSU
Olette ilmoittautumisen yhteydessä saanut myClubin kautta laskun ilmoittamaanne sähköpostiin. Erillistä laskua ei lähetetä. Leirin hinta on 62 € per viikko (juhannusviikonleiri 4 päivää, maksu 49,60 €). Leirilasku tulee maksaa eräpäivään mennessä laskussa olevaa viitenumeroa käyttäen. Ilmoittautuminen on sitova ja leirimaksu palautetaan ainoastaan yli neljän päivän poissaolosta lääkärintodistusta vastaan.

KUVAUS- JA JULKAISULUPA
Teemme leiripäivistä kuvakoosteita, niitä julkaistaan Össin facebook-sivulla ja instagramissa. Lisäksi julkaisemme verkkosivuillamme ostersundominsisu.fi sekä satunnaisesti muissa julkaisuissa valokuvia ja videoita ryhmien toiminnasta. Pääasiassa julkaistava materiaali koostuu liikuntaryhmien tilannekuvista, joissa yksittäinen osallistuja ei ole pääosassa eikä selkeästi tunnistettavissa. Kuvien julkaisun yhteydessä ei mainita osallistujien nimiä. Emme julkaise lapsestanne kuvia, mikäli ette anna siihen lupaa. Lapsen kuvan julkaisu internetissä vaatii aina alaikäisen lapsen huoltajalta luvan. Siksi kysymmekin teiltä etukäteen kuvien ja videoiden julkaisulupaa. Kuvauslupa kysytään ilmoittautumisen yhteydessä myClubin henkilötietolomakkeella (ks. kuva alla). Vaihtoehtoisesti julkaisuluvan voi antaa oheisella tulostettavalla PDF-lomakkeella tai ilmoittamalla siitä Össin sähköpostiin info@ostersundominsisu.fi otsikolla kuvauslupa.

Tulostettava kuvauslupalomake (PDF)

 

ILMOITA LAPSESI SAIRAUDET JA RUOKA-AINEALLERGIAT, JOS NE PITÄÄ HUOMIOIDA OHJAUKSESSA
Tarkista, että olet ilmoittanut lapsesi hoidon kannalta oleelliset lapsesi erityistarpeet: sairaudet ja ruoka-aineallergiat ilmoittautumisen yhteydessä. Nämä tiedot voi lisätä jälkikäteen lapsesi henkilötietoihin myClubissa (ks. kuva alla) tai voit ilmoittaa lapsen erityistarpeista ennen leirin alkua erillisellä sähköpostilla: info@ostersundominsisu.fi.

RUOKALISTAT
Tässä linkki ruokalistoihin, nämä loppuu viikkoon 23, mutta lista jatkaa kiertoaan siitä eteenpäin, eli ensimmäisellä leirillä Viikon 3 ruokalista (sivu 3), 2:lla leirillä Viikon 4 ruokalista (sivu 4) ja 3:lla leirillä Viikon 5 ruokalista (sivu 5). Keittiö pidättää oikeuden muutoksiin.

https://www.hel.fi/static/liitteet/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/Ruokalistat/ruokalista-3.pdf

POISSAOLOT
Jos lapsi myöhästyy tai on poissa leiriltä, ilmoittakaa siitä tekstiviestillä tai puhelinsoitolla leirivastaavan puhelinnumeroon. Huom! Sähköposteja emme ehdi päivän aikana lukemaan.

LEIRIVAKUUTUS
Össi on vakuuttanut osallistujat tapaturmien varalle Fenniassa. Fennia tekee yhteistyötä Terveystalo Oy:n kanssa. Jos lapsesi loukkaa itsensä leirinaikana, pyytäkään Össin vakuutustiedot/asiakasnumero leirivastaavalta, soittakaa Fennian omahoitajapalveluun FenniaHoitaja, p. 010 503 5000 (ma-su 7-23) ja saatte sieltä tarkemmat toimintaohjeet.

AIKATAULU JA PÄIVÄN OHJELMA

Leiriaika on päivittäin klo 9-15. Aamuisin kokoonnumme Sakarinmäen peruskoulun pääoven edessä. Leiri loppuu kello 15.00. Lapsi voi kulkea itsenäisesti leirille, myös polkupyörällä. Jos lapsesi tulee leirille yhdeksän jälkeen tai joutuu lähtemään ennen klo 15.00 (esim. linja-autojen aikataulujen vuoksi), ilmoittakaa siitä leirivastaavalle.

9.00 Saapuminen leirille
9.00-9.15 Aamupiiri: jutustelua, arvoituksia ja aivojumppaa
9.15-10.15 ÖssiGym liikunnanohjaus ryhmä A / Liikuntaleikkejä ulkona ryhmä B
10.15-10.20 5 min tauko: paikanvaihto
10.20-11.20 Liikuntaleikkejä ulkona ryhmä A / ÖssiGym liikunnanohjaus ryhmä B
11.20-11.30 Siirtyminen lounaalle (10 min)
11.30-12.00 Lounas
12.00-12.30 Rentoutumishetki: kehonhuoltoa, venyttelyä ja rentoutusta
12.30-14.00 Ohjattuja liikuntaleikkejä ja askartelua, toimintaa pienryhmissä
14.00-14.15 Välipalatauko (muista oma välipala mukaan)
14.15-15.00 Valvottua vapaa-aikaa ja liikuntaleikkejä ulkona
15.00 Päivänlopetus ja kotiinlähtö

Aamupäivän toiminnallinen osuus ÖssiGym on sekoitus telinevoimistelua, parkouria, volttikoulua, käsinseisontakoulua ja akrobatiaa koulun liikuntasalissa, jossa käytössä on erilaisia välineitä, mm. iso trampoliini ja AirTrack volttimatto. ÖssiGym Camp-liikuntaleirillä harjoitellaan esim. kuperkeikkoja, käsinseisontaa, voltteja, seinäjuoksua, kieppejä, kärrynpyöriä, monkey-hyppyjä – erilaisia temppuja, kukin omalla tasollaan. Monipuoliset liikuntatunnit leirin aikana kehittävät kestävyyttä, kehonhallintaa ja liikkuvuutta. Leirille tullessaan ei tarvitse osata temppuja, mutta myös taidoissaan jo edistyneet saavat haastetta omalla tasollaan. Kaikilla taitojen harjoittelu on taatusti hauskaa ja jokaiselle löytyy aina mielekästä tekemistä.

Ohjattu ja vapaa leikki tapahtuu sisällä salissa että ulkona pihalla ja lähi metsässä. Sisällä leikitään, askarrellaan ja pelataan yhdessä ja pienryhmissä. Kännykät pysyvät repuissa koko leiripäivän ajan. Noin puolet leiripäivästä vietetään ulkona, sateella olemme sisällä. Toiveista riippuen ulkona ohjelmassa on kirkonrottaa, kaupunkisotaa, lipunryöstöä, kymmentätikkua laudalla, polttopataa, kpk:ta (kaikki polttaa kaikkia), maanvalloitusta, frisbeegolffia, pesäpalloa, värinoitaa, zombihippaa, jalkapalloa, leikkimielisiä kisailua… Majojakin voi rakentaa lähipuistikkoon ja omia keppihevosia voi tuoda mukaan ja tehdä keppareille ratoja.

Ruokailu ja rentoutuminen: Leiripäivän aikana syödään lounas ja välipala. Lounas syödään kello 11.30 koulun ruokalassa Sodexon valmistamana ja se sisältyy hintaan. Yhteinen lounastauko on mukava sosiaalinen tapahtuma, joka rauhoittaa liikunnallisen päivän. Lounaan jälkeen on ohjattu rentoutumishetki, jossa mukana kehonhuoltoa, venyttelyä, joogaa ja mielikuvaharjoituksia. Päivittäistä venyttely- ja rentoutumishetkeä varten voivat lapset ottaa mukaansa oman pikku filtin ja pehmolelun. Salissa on alustat/jumppamatot. Teemme venyttelyjen lisäksi joogamaisia rentoutumisharjoituksia mm. mielikuvaharjoitusten avulla, siksi oma mukava ”pesä” on kiva paikka.

Välipala ei sisälly leirihintaan. Jokainen saa tuoda mukanaan oman mieluisan, terveellisen välipalan. Käytössämme on jääkaappi eväiden säilytystä varten. Välipala syödään iltapäivällä noin klo 14. Välipalan jälkeen on ulkona valvottua vapaata leikkiä.

Vaatetus ja muut VARUSTEET

Sporttisella leirillä liikutaan sään mukaisissa tavallisissa liikuntavaatteissa. Koska Suomen kesä on niin arvaamaton, mukana hyvä olla lämmintä ja tuultapitävät ulkovaatteet, tarvittaessa myös ohut pipo ja hanskat. Aurinkoisina päivinä mukaan kannattaa varata aurinkosuoja: lippis ja aurinkolasit sekä laittaa aurinkorasvaa jo kotona valmiiksi. Sateella olemme sisällä, joten sadevaatteita ei leiripäivän aikana tarvita.

Sisä- ja ulkoliikuntaan on hyvä varata erilliset vaatteet, sillä leirillä tulee varmasti hiki pintaan. ÖssiGym opetus on sisällä salissa. Sisätiloissa asuksi sopii shortsit, teepaita ja paljaat jalat. Ulos lenkkarit, verkkarit/shortsit, T-paita ja huppari/takki. Muistakaa nimetä omat vaatteet ja kengät. Oma juomapullo mukaan! Pitkät hiukset on hyvä olla kiinni.

Omia tavaroita, kuten esim. leluja, pelikortteja, piirustusvälineitä ja lautapelejä, saa tuoda mukana, ja niitä voi käyttää vapaan leikin aikana. Vaihtovaatteita ja omia tavaroita voi säilyttää leirin ajan lukitussa kotiluokassa. Toivomme, ettei videopelejä tai muuta elektroniikkaa tuoda leirille ja kännykät pidetään leiripäivän ajan repuissa. Kiireellisissä asioissa saatte lapsen kiinni leirivastaavan numerosta. Valokuvia ja videoita voidaan erikseen sovittuna ajankohtana omilla laitteilla ottaa, kunhan muistaa kysyä luvan kuvattavalta, eikä julkaise kenestäkään kuvia tai videoita ilman lupaa.

LEIRIPAITA
Jokainen saa leiripaidan leirin alussa. Leiripaitaa ei tarvitse pitää leirillä päällä – mutta onhan se mukavaa, kun leiriläiset erottuvat värikkäillä leiripaidoilla.

LEIRISÄÄNNÖT

Haluamme tarjota kaikille miellyttävän ja turvallisen leirin. Leirin ensimmäisenä päivänä käymme lasten kanssa leirisäännöt läpi. On hyvä, että keskustelette lapsen kanssa kotona etukäteen leirisäännöistä.

  1. Leiriltä ei saa poistua ilman ohjaajan lupaa.
  2. Toimimme annettujen ohjeiden mukaisesti ja huomioimme muut, jolloin leireily on kaikille turvallista ja yhteishenki säilyy. Harjoituksissa keskitytään ja kuunnellaan ohjaajan ohjeet loppuun.
  3. Trampoliinilla ollaan vain yksi kerrallaan.
  4. Noudatamme leirillä hyviä tapoja, esimerkiksi kiinnitämme huomiota kielenkäyttöön, siivoamme jälkemme, sisään tullessa jätämme kengät siististi eteiseen, tervehdimme ja sanomme kiitos.
    Ruma kielenkäyttö ja kiroilu on ehdottomasti kielletty.
  5. Ruokailussa noudatamme hyviä tapoja.
  6. Emme hyväksy minkäänlaista kiusaamista. Olemme kaikki persoonallisia ja ainutlaatuisia, joten annamme jokaisen olla oma itsensä.
  7. Puhelimia, tabletteja ja muuta mahdollista viihde-elektroniikkaa ei käytetä leirin aikana. Kännykät pidetään äänettömällä repussa leirin aikana. Valokuvia ja videoita voi erikseen sovitusti omilla laitteilla ottaa, kunhan muistaa kysyä luvan kuvattavalta, eikä julkaise kenestäkään kuvia tai videoita ilman lupaa.

Lapsenne on lämpöisesti tervetullut leirille. Jos heräsi kysymyksiä, olkaa rohkeasti yhteydessä puhelimitse, Riikka puh. 040 5611275 tai sähköpostitse info@ostersundominsisu.fi

Kesälomaa odottaen ja aurinkoisin terveisin,

Össin leiritiimi

Riikka, Elias, Martin, Telma, Saara, Kira, Jenna, Nea, Lempi, Emma, Kerttu, Minni, Matilda, Isa, Jonas, Roni, Ellen, Stephanie, Suvi ja Vivian