Leirit

Kurssit / ilmoittautuminen

Leiriohjelmassa mm.
Telinevoimistelua ja temppuja
Trampoliini
AirTrack
Leikkejä
Pelejä

ÖssiGym Camp on liikunnallinen päiväleiri Sakarinmäen koululla 7–12-vuotiaille koululaisille. Leirin aikana voimistellaan, leikitään, ulkoillaan ja pidetään hauskaa ystävien kanssa. Leirin hinta sisältää päivittäin valvottua ja ohjattua toimintaa klo 9–15, ÖssiGym liikunnanohjausta, Sodexon tarjoileman lounaan, leirivakuutuksen ja leiripaidan. Leirit sopivat kaikille taitotasoon katsomatta. Paikallinen urheiluseura Östersundomin Sisu – Össi ry toteuttaa leirit yhteistyössä Sakarinmäen peruskoulun ja Helsingin Liikuntaviraston EasySport toiminnan kanssa.

Ryhmät ovat pieniä, ohjaus on yksilöllistä, toiminta iloista ja rennon reipasta. ÖssiGym leireillä ei ainoastaan leireillä vaan opitaan myös taitoja turvallisessa ympäristössä. Turvallisen ilmapiirin luovat Össin koulutetut ohjaajat, jotka huolehtivat lapsista koko leiripäivän ajan.

Toiminnallinen osuus ÖssiGym on sekoitus telinevoimistelua, parkouria, volttikoulua, käsinseisontakoulua ja akrobatiaa koulun liikuntasalissa, jossa käytössä on erilaisia välineitä, mm. iso trampoliini ja AirTrack volttimatto. ÖssiGym Camp-liikuntaleirillä harjoitellaan esim. kuperkeikkoja, käsinseisontaa, voltteja, seinäjuoksua, kieppejä, kärrynpyöriä, monkey-hyppyjä – erilaisia temppuja, kukin omalla tasollaan. Monipuoliset liikuntatunnit leirin aikana kehittävät kestävyyttä, kehonhallintaa ja liikkuvuutta. Leirille tullessaan ei tarvitse osata temppuja, mutta myös taidoissaan jo edistyneet saavat haastetta omalla tasollaan. Kaikilla taitojen harjoittelu on taatusti hauskaa ja jokaiselle löytyy aina mielekästä tekemistä.

Ohjattu ja vapaa leikki tapahtuu pääosin ulkona. Toiveista riippuen ohjelmassa on kirkonrottaa, kaupunkisotaa, lipunryöstöä, kymmentätikkua laudalla, polttopataa, kpk:ta (kaikki polttaa kaikkia), maanvalloitusta, frisbeegolffia, pesäpalloa, värinoitaa, zombihippaa, jalkapalloa, leikkimielisiä kisailua… Majojakin voi rakentaa lähipuistikkoon. Sisällä pelaillaan lautapelejä ja kännykät pysyvät repuissa leiripäivän ajan.

Ruokailu ja rentoutuminen: Leiripäivän aikana syödään lounas ja välipala. Lounas syödään kello 11.30 koulun ruokalassa Sodexon valmistamana ja se sisältyy hintaan. Yhteinen lounastauko on mukava sosiaalinen tapahtuma, joka rauhoittaa liikunnallisen päivän. Lounaan jälkeen on ohjattu rentoutumishetki, jossa mukana kehonhuoltoa, venyttelyä, joogaa ja mielikuvaharjoituksia. Varmistuaksemme jokaisen leiriläisen riittävästä energian saamisesta leiripäivän aikana, saa jokainen leiriläinen tuoda mukanaan mieluisan välipalan. Välipala syödään iltapäivällä noin klo 14.

Ilmoittautuminen kesäleirille on sitova. Leireille otetaan 30 lasta per leiri ilmoittautumisjärjestyksessä. Össi varaa oikeuden leiriohjelman muuttamiseen, jos minimi osallistujamäärä 10-15 lasta ei täyty. Joka tapauksessa järjestämämme ilmoittautuneille ohjattua toimintaa ja lastenhoitoa klo 9-15 koululla, sisältäen lounaan.

Päivän esimerkkiohjelma:
9.00-9.15 Saapuminen leirille, aivojumppaa, salapoliisitehtäviä yms
9.15-10.15 ÖssiGym liikunnanohjaus salissa
10.15-10.20 5 min tauko: paikanvaihto
10.20-11.20 Liikuntaleikkejä ulkona
11.20-11.30 10 min tauko ja siirtyminen lounaalle
11.30-12.00 Lounas
12.00-12.30 Rentoutumishetki: kehonhuoltoa ja rentoutumista
12.30-14.00 Ohjattuja liikuntaleikkejä ulkona (sateella sisällä)
14.00-14.15 Välipala
14.15-15.00 Valvottua vapaa-aikaa
15.00 Päivän lopetus ja kotiin lähtö