Leirit


Leiriohjelmassa mm.

  • Telinevoimistelua ja temppuja
  • Jalkapalloa ja pallopelejä
  • Trampoliini
  • AirTrack
  • Leikkejä
  • Pelejä

Ohjattua toimintaa klo 9.00-15.00, sisältäen lounaan. Leirin aikana, leikitään, ulkoillaan ja pidetään hauskaa ystävien kanssa. Kesällä 2024 leirejä on leirejä on kaksi:

  • 5 päivää: ma-pe 3.6.-7.6.2024, 75 €
  • 5 päivää: ma-pe 10.6.-14.6.2024, 75 €


ÖssiGymCamp on liikunnallinen EasySport-päiväleiri Sakarinmäen koululla 7–12-vuotiaille koululaisille (1-6 luokkalaiset). Voimme ottaa leireille mukaan vuonna 2017 syntyneitä eskareita, jos kouluikäinen sisarus osallistuu myös päiväleirille.

Leirin hinta sisältää päivittäin valvottua ja ohjattua toimintaa klo 9–15,  monipuolista liikunnanohjausta, buffetlounaan ja leirivakuutuksen. Leirit sopivat kaikille taitotasoon katsomatta. Osallistujilta ei vaadita aikaisempaa kokemusta leirien lajeista.

Keskeistä toiminnassa on leikinomaisuus ja tasavertaisuus, jolloin jokainen leiriläinen voi kokea onnistumisen elämyksiä. ÖssiGym leireillä ei ainoastaan leikitä, vaan opitaan uusia taitoja turvallisessa ympäristössä. Turvallisen ilmapiirin luovat Össin motivoituneet ohjaajat, jotka huolehtivat lapsista koko leiripäivän ajan. Paikallinen urheiluseura Östersundomin Sisu Össi ry toteuttaa leirit yhteistyössä Sakarinmäen peruskoulun ja Helsingin kaupungin Liikuntapalveluiden EasySport toiminnan kanssa.

Kiinnitämme leirillä huomiota turvalliseen osallistumiseen. Leirillä on jokaista 10 lasta kohden yksi koulutettu aikuinen ohjaaja ja vähintään yksi apuohjaaja. Palkkaamme paikallisia nuoria kesätöihin (14-17-v.), joten pystymme jakautumaan pienempiin ryhmiin lasten mielenkiinnon mukaan.

Toiminnallinen ÖssiGym osuus on sekoitus telinevoimistelua, parkouria, volttikoulua, käsinseisontakoulua ja akrobatiaa koulun liikuntasalissa, jossa käytössä on erilaisia välineitä, mm. iso trampoliini ja AirTrack volttimatto. ÖssiGym Camp-liikuntaleirillä harjoitellaan esim. kuperkeikkoja, käsinseisontaa, voltteja, seinäjuoksua, kieppejä, kärrynpyöriä, monkey-hyppyjä – erilaisia temppuja, kukin harjoittelee  omalla tasollaan. Sisällä myös leikitään ja pelataan yhdessä sekä pienryhmissä.

Monipuoliset liikuntaharjoitteet leirin aikana kehittävät kestävyyttä, kehonhallintaa ja liikkuvuutta. Leirille tullessaan ei tarvitse osata temppuja, mutta myös taidoissaan jo edistyneet saavat haastetta omalla tasollaan. Kaikilla taitojen harjoittelu on taatusti hauskaa ja jokaiselle löytyy aina mielekästä tekemistä.

Ohjattu ja vapaa leikki tapahtuu sisällä salissa kuin ulkona pihalla ja lähimetsässä.

Noin puolet leiripäivästä vietetään ulkona pelaten, sateella olemme sisällä. Toiveista riippuen ohjelmassa on jalkapalloa ja erilaisia pallopelejä, kirkonrottaa, kaupunkisotaa, lipunryöstöä, kymmentätikkua laudalla, polttopataa, kpk:ta (kaikki polttaa kaikkia), maanvalloitusta, frisbeegolffia, pesäpalloa, värinoitaa, zombihippaa, jalkapalloa, leikkimielisiä kisailua… Majojakin voi rakentaa lähipuistikkoon. 

Kännykät pysyvät repuissa koko leiripäivän ajan.

Ruokailu ja rentoutuminen: Leiripäivän aikana syödään lounas ja välipala. Lounas syödään kello 11.30 koulun ruokalassa ja se sisältyy hintaan. Yhteinen lounastauko on mukava sosiaalinen tapahtuma, joka rauhoittaa liikunnallisen päivän. Lounaan jälkeen on ohjattu rentoutumishetki, jossa mukana kehonhuoltoa, venyttelyä, joogaa ja mielikuvaharjoituksia. Varmistuaksemme jokaisen leiriläisen riittävästä energian saamisesta leiripäivän aikana, saa jokainen leiriläinen tuoda mukanaan mieluisan oman välipalan. Välipala syödään iltapäivällä noin klo 14.

Ilmoittautumisen yhteydessä ilmoitetaan ruoka-aine allergioista lisätiedoissa, tai ilmoita niistä erikseen sähköpostilla info@ostersundominsisu.fi

Ilmoittautuminen kesäleirille on sitova. Össi varaa oikeuden leiriohjelman muuttamiseen.

Päivän esimerkkiohjelma:
9.00-9.15 Saapuminen leirille, aivojumppaa, salapoliisitehtäviä yms
9.15-10.15 ÖssiGym liikunnanohjaus salissa (osa ulkona pelaamassa ja leikkimässä)
10.15-10.20 5 min tauko: paikanvaihto
10.20-11.20 Liikuntaleikkejä ulkona (osa sisällä salissa)
11.20-11.30 10 min tauko ja siirtyminen lounaalle
11.30-12.00 Lounas
12.00-12.30 Rentoutumishetki: kehonhuoltoa ja rentoutumista
12.30-13.30 Ohjattuja liikuntaleikkejä 
13.30-14.00 Välipala ja siirtyminen ulos
14.00-15.00 Valvottua vapaa-aikaa ja liikuntaleikkejä ulkona
15.00 Päivän lopetus ja kotiin lähtö

MAKSU
Ilmoittautumisen yhteydessä muodostuu automaattisesti lasku sähköpostitse. Erillistä laskua ei lähetetä. Ilmoittautuminen on sitova ja leirimaksu palautetaan lääkärintodistusta vastaan, jos lapsenne leiri peruuntuu kokonaan sairastumisen tai karanteeniin joutumisen vuoksi. Tästä palautuksesta vähennetään toimistomaksu 30 €. Jos Össi joutuu muuttuvien olosuhteiden ja viranomaispäätöksestä perumaan tai keskeyttämään leirin, leirimaksu palautetaan pitämättä jääneiltä päiviltä täysimääräisenä.