Senioriliikunta

Seniori säpinät maanantaisin klo 10-12


Syyskausi ajalla 28.8. - 10.12.2023

Kevätkausi ajalla 8.1. - 13.5.2024

  • Jumppa kello 10-11
  • Seurustelu- & kahvihetki klo 11-12

Paikka: Kylätalo Gille, Kappelintie 6-8, 00890 HelsinkiMonipuolista maksutonta terveysliikuntaa ja kohtaamisia


Seniori Säpinät laittaa liikettä niveliin ja hikeä pintaan kaiken kuntoisille senioreille. Seniori Säpinat on monipuolista terveysliikuntaa, joka kehittää lihaskuntoa, voimaa, tasapainoa ja liikkuvuutta vaihtuvin välinein. Samalla tapaamiset luovat yhteisöllisyyttä ja kohtaamisia. Seniori Säpinöiden kohderyhmänä on yli 60-vuotiaat miehet ja naiset. Ohjelmat suunnitellaan liikkujien toiveiden ja kuntotason mukaan ja liikkeistä on erilaisia vaihtoehtoja. 

Tunnin päätteeksi kello 11-12 on tarjolla pientä huikopalaa ja seurusteluhetki muiden osallistujien kanssa.

Jumppa ja tarjoilut on osallistujille maksuttomia ja tarkoitettu (yli 60-vuotiaille) eläkeläisille.

Ohjaaja: Sini Mantila, seurusteluhetken tarjoiluista vastaa Kate Peränen.


Liikunnan säännöllisyys ylläpitää toimintakykyä


Paikallisena urheiluseurana näemme tärkeänä kehittää Östersundomin alueen ikäihmisten liikkumismahdollisuuksia ja kannustaa liikkumaan monipuolisesti. Hanke on kokeiluluontoinen. Saamme hankkeeseen rahoitusta Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimialalta iäkkäiden ihmisten liikkumisen edistämiseen. Myös paikallinen kyläkauppamme K-market Östersundom tukee ryhmän toimintaa lahjoittamalla tarjoiluihin sopivia tuotteita.

Säännöllinen liikuntaharjoittelu vahvistaa lihaskuntoa, tasapainoa ja ylläpitää näin toimintakykyä. Hanke perustuu WHO:n liikuntasuosituksiin (2020), joita 65 vuotta täyttäneille suositellaan toimintakyvyn edistämiseksi ja kaatumisten ehkäisemiseksi.

Pue päälle mukavat liikuntaan soveltuvat vaatteet ja sisäkengät/tossut. Ota oma jumppa-alusta mukaan. Tunneilla tarvittavat muut välineet saat ohjaajalta käyttöösi.

Varaamme oikeuden muutoksiin. Tuntimuutoksista ja peruutuksista ilmoitamme myClubin kautta sähköpostitse - siksi on tärkeää, että yhteystietosi on ajantasalla. Tiedotamme muutoksista ja peruutuksista myös  verkkosivujen ajankohtaista palstalla ja Össin Facebook-sivulla.

Tutustu myClub palvelun käyttöönottoon ja käyttöohjeisiin. Katso lisäohjeita kohdasta "ilmoittautuminen".


Covid-19 vaikutukset toimintaan


Erityisjärjestelyillä mahdollisestaan tilojen turvallinen käyttö koronaviruspandemian aikana. Lue tarkkaan korona-ajan ohjeistus ja sen vaikutukset toimintaan.