Katso päivitetty Össin korona-ajan ohje (pdf)
Image

Korona-ajan ohjeet

Hyvinvointi on meille kaikille ensiarvoisen tärkeää ja haluamme tehdä Össissä kaikkemme, jotta tarjolla on ohjattua mielekästä toimintaa  koronakriisin aikana. Liikunnalla on merkittävä vaikutus ihmisten henkiseen kestävyyteen ja terveyteen. Vastuullisella toiminnalla taataan palvelujen jatkuminen myös kriisin keskellä. Yhdessä pystymme minimoimaan koronaviruksen leviämisen keskuudessamme. Poikkeukselliset ajat vaativat poikkeuksellisia toimia. Kyseessä on yhteinen ponnistus. Pidetään palvelut pyörimässä jatkossakin.

Seuraamme jatkuvasti tilannetta, rajoituksia muutetaan ja päivitetään tarpeen mukaan, mikäli tuntien turvallinen järjestäminen ja tilojen käyttö sitä edellyttää. Mikäli toimintaan tulee koronasta johtuvia rajoituksia kesken kautta, ensisijaisesti pyrimme siirtämään ryhmäliikuntatunnit verkkoon ja järjestämään niin lapsille kuin aikuisille ulkona ohjattua liikuntaa pienryhmissä. Jatkamme harjoituksia salissa heti, kun se on mahdollista.

Mikäli kausi keskeytyy, emmekä pysty järjestämään korvaavaa toimintaa, niin kausimaksusta palautetaan osa. Maksunpalautuksista tarkemmin infoa  Hinnasto-sivulta.

COVID-19 VAIKUTUKSET TOIMINTAAN

Tiedote 7.1.2021
 
Össin toiminta on taolla 31.1.2021 asti koronarajoitusten jatkumisen vuoksi. Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätöksen mukaisesti liikuntapalvelun sisäliikuntatilojen ja koulujen liikuntasalien sulkua jatketaan 31.1.2021 saakka.
 • Lasten ja nuorten harrastustoimintaan liittyviä rajoituksia arvioidaan kuitenkin uudestaan jo koordinaatioryhmän kokouksessa 14.1.2021 epidemiatilanteen kehittymisen, virusmuunnoksen leviämisen tilanteen sekä valtioneuvoston mahdollisten uusien linjausten pohjalta.
 • Kaikki toiminta, myös omavalvontainen toiminta, saleissa on kiellettyä sulun aikana.
 • Tilanteen muuttuessa, tiedotamme asiasta.
Kannustamme ulkoiluun ja omaehtoiseen liikuntaan.
Össin liikuntavinkkejä ja jumppavideoita löytyy facebookista:
https://www.facebook.com/ostersundominsisu/videos
sekä liikuntavinkkejä nettisivuilta https://ostersundominsisu.fi/liikuntavinkit/

Tiedote 10.12.2020

Koronasta johtuva toimintarajoitus jatkuu 10.tammikuuta saakka. Össin kevätkausi on suunniteltu käynnistyväksi aikaisintaan 11.1.2021. 

Tiedote 29.11.2020

Koronapanepidemia on leviämisvaiheessa Uudellamaalla. Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä antoi tarkemmat rajoitukset ja suositukset 27.11., jotka vaikuttavat alla olevalla tavalla Össin toimintaan:

 • Vallitsevan korona-tilanteen takia syyskausi 2020 jouduttiin valitettavasti päättämään sunnuntaina 29.11.2020.
 • Össin toiminta on keskeytetty ajalla 30.11. – 20.12.2020
 • Toimintaa ei voi siirtää ulos
 • Össin syyskausi loppuisi 8.12. Kauden ollessa näin lopuillaan osallistumismaksuja ei palauteta.
 • Järjestämme korvaavana toimintana online-jumppatunteja sekä jaamme liikuntavinkkejä

  Korona-ajan liikuntavinkit ja online-jumpat on koottu yhteen paikkaan Össin nettisivuille: https://ostersundominsisu.fi/liikuntavinkit/

  Lista online-tunneista päivittyy nettissivuille. Tiistaina 1.12. ensimmäinen online kotitreeni Caritan ohjaamana: ÖssiFlow klo 18.30-19.30. Online-tunnit ovat nimensä mukaisesti katsottavissa vain suorina live-lähetyksinä ilmoitettuna ajankohtana, eikä niistä ei jää tallenteita verkkoon. Online-tunnit lähetetään Össin facebook-sivun kautta ja voit seurat niitä joko facebookin tai Össin nettisivujen kautta. Seuraa myös Össin joulukalenteria!

  Ajantasaiset tiedotteet lähetämme jäsenille sähköpostilla sekä julkaisemme Össin nettisivujen ajankohtaista osiossa https://ostersundominsisu.fi/ajankohtaista/

  Päivitämme tietoa mahdollista muutoksista ja vinkkaamme omatoimisesti tehtävistä kotiharjoittelusta ja jaamme liikuntavinkkejä nettisivuillamme sekä somekanavissa:

  Koronatilanteesta riippuen, järjestämme joululoman ajalle ”kinkkujumppia” sekä salibandya. Össin kevätkausi starttaa 11.1.2021.

  Lisäkysymykset voi tehdä sähköpostitse: info@ostersundominsisu.fi

   Tästä linkistä voit lukea tarkemmin Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän linjauksista:
  https://www.hel.fi/uutiset/fi/kaupunginkanslia/paakaupunkiseudun-koronakoordinaatioryhma-uusista-rajoituksista

  Tästä näet kattojärjestön Olympialiiton linjaukset ja koronavirustilanteen vaikutuksesta urheiluun:
  https://www.olympiakomitea.fi/2020/11/20/ajankohtaista-tietoa-koronavirustilanteen-vaikutuksesta-urheiluun/

  Muistakaa liikkua rajoituksista huolimatta 😊

  Össi hallitus

  Tiedote 22.11.2020

  Salibandy peruttu ajalla 23.11.-13.12.2020. Salibandyn pelaajat ovat tervetulleita mukaan ryhmäliikuntatunneille. Ryhmäliikuntatuntien osallistujamäärä on rajattu 20 henkilöön, jonka vuoksi maanantain ja keskiviikoin tunneille ilmoittaudutaan per kerta ennakkoon. Jos muissa jumpparyhmissä osallistujamäärät nousevat, otamme niissä käyttöön ennakkoilmoittautumisen. Ilmoittautumislinkit löytyvät Össin netistä: https://ostersundominsisu.fi/ilmottaudu/

  Jumppareita on yhteensä 58 henkilöä. Jotta osallistumispaikkoja riittää kaikille halukkaille, toivomme, että varaatte per viikko paikan vain joko maanantain tai keskiviikon tunnille. Jonoon ilmoittautuminen mahdollista. Peruutukset tehtävä viimeistään 1 tunti ennen tunnin alkua. Perumatta jätetystä paikkavarauksesta veloitamme toimistomaksun 30 euroa. Össin toimihenkilöt varaavat oikeuden jakaa osallistujapaikat tasaisesti jumppaajien kesken.

  ON-LINE TUNNIT MA + KE
  Kun saamme kuvauskaluston ja striimausalustan kuntoon, lähetämme maanantain ja keskiviikon tunnit striimattuna suorina lähetyksenä, jolloin jumpata voi myös kotoa käsin. Tunneista ei jää tallenteita, eli ne ovat vain on-line samaan aikaan kuin tunti on koululla.

  MA TEHOTREENI klo 19-20

  KE SYKE & LIHAKUNTO KLO 18-19

  Erityisjärjestelyillä mahdollisestaan tilojen turvallinen käyttö koronaviruspandemian aikana. Kiinnitämme huomiota turvaetäisyyksiin ja korotettuun hygieniatasoon sekä noudatamme kokoontumisrajoituksia rajaamalla asiakasmääriä. Reagoimme nopeasti muuttuviin tilanteisiin ja räätälöimme toiminnan sopivaksi covid-19 tilanteeseen. Toivomme teiltä myös ymmärrystä ja pyydämme jokaista huomioimaan poikkeustilanteesta aiheutuvat erityisjärjestelyt:  Lue tarkkaan Össin korona-ajan ohjeistus (pdf)

  TÄRKEÄÄ:

   • Yli 15-vuotiaat käyttävät kasvomaskia sisätiloissa. Urheilutilanteissa maskin käyttäminen on hankalaa, mutta maskia tulee käyttää saavuttaessa, vaatteita vaihdettaessa, odotettaessa omaa vuoroa sekä välineitä haettaessa varastosta. Lasten vanhemmat ja saattajat käyttävät maskia koko ajan.
   • Harjoituksissa kokoontuvat vain tarvittavat henkilöt: urheilijat, valmentajat ja toimihenkilöt. Näin rajoitetaan henkilökontaktien määrää. Valmentajat ja toimihenkilöt käyttävät kasvomaskia aina kun se on mahdollista.
   • Välttämättömät vanhempien käynnit lasten harjoituksissa tapahtuvat kasvomaskia käyttäen.
   • Oman vuoron alkua odotetaan salin ulkopuolella ja turhaa oleskelua käytävillä vältetään, jotta ryhmät sekoittuvat mahdollisimman vähän.
   • Kaikki sisätiloihin tulijat pesevät kätensä saapuessaan ja poistuessaan tiloista. Tämän lisäksi käsidesiä on tarjolla harjoitusten aikana.
   • Välineet desinfioidaan aina toiminnan aluksi ja lopuksi.
   • Turvavälit pidetään kaikissa tilanteissa.
   • Pukuhuoneiden käyttöä vältetään.
   • Toimintaan ei osallistuta, jos ilmenee lieviäkin oireita.

   Velvoitamme kaikkia osallistujia käyttämään kasvomaskia oman ja muiden terveyten hyväksi. 

   Össin korona-ajan toimintaohje

   Päivitetty ohje 2.10.2020

   Toivomme asiakkailta ymmärrystä ja pyydämme jokaista huomioimaan poikkeustilanteesta aiheutuvat erityisjärjestelyt.

   Liikuntatiloissa kiinnitämme huomiota turvaetäisyyksiin ja korotettuun hygieniatasoon sekä noudatamme kokoontumisrajoituksia rajaamalla asiakasmääriä. Erityisjärjestelyillä mahdollisestaan toiminnan järjestäminen ja tilojen turvallinen käyttö koronaviruspandemian aikana. Rajoituksia muutetaan ja päivitetään tarpeen mukaan, mikäli tilojen turvallinen käyttö sitä edellyttää.

   Korostamme jokaisen osallistujan omaa vastuuta noudattaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja muiden viranomaisten ohjeita hygieniasta ja muista järjestelyistä, joilla viruksen leviämistä ehkäistään.

   MITEN SINUN TULEE TOIMIA JÄSENENÄ?

   • Älä tule sairaana liikuntatunnille.
   • Rekisteröi itsesi tunnille (päiväkirjaan omalla kynällä rasti).
   • Kasvomaskia tulee käyttää kaikkien yli 15-vuotiaiden aina kun se on mahdollista. Maskin käytössä tulee huomioida siihen liittyvät ohjeet.
   • Pese kädet tai käytä käsidesiä ennen liikuntasaliin siirtymistä ja sieltä poistuttuasi.
   • Noudata hyvää käsi- ja yskimishygieniaa sekä vältä lähikontakteja muihin ihmisiin.
   • Pidä turvaväli 2 metriä henkilökuntaan ja muihin asiakkaisiin myös tunnille saapuessa ja sieltä poistuessa.
   • Puku- ja pesuhuonetilat eivät ole käytössä! Vaihda sisäliikuntavaatteet jo kotona, ennen liikuntapaikalle saapumista. Jos tämä ei ole mahdollista noudata riittäviä turvavälejä pukuhuonetiloissa ja vältä niissä pidempiaikaista oleskelua.
   • Älä mene saliin ennen oman vuoron alkua, jotta ryhmien sekoittumiselta vältytään.
   • Vältä myös ylimääräistä oleskelua odotustiloissa ennen ja jälkeen tunnin.
   • Sisätiloissa tapahtuvaan harjoitustoimintaan ei päästetä yleisöä. Jos odotat lasta käytävällä, pidä turvaväli muihin ja käytä kasvomaskia.
   • Käytä omaa jumppamattoa tai isoa pyyhettä lainamaton suojana.
   • Suosittelemme salihanskojen käyttöä tunneille.
   • Pidä 2 metrin turvaväli muihin liikkujiin.
   • Tunnit on suunniteltu siten, että fyysisiä kontakteja osallistujien välille ei synny.
   • Mahdolliset harjoitusvälineet ja matto desinfioidaan tunnin jälkeen jäsenien toimesta.
   • Tunnit päättyvät 5 minuuttia normaalia aiemmin, jotta osallistujat voivat tehdä tarvittavat puhdistustoimenpiteet ennen seuraavan tunnin alkua.
   • Käytä juomapulloa. Hanasta suoraan juominen on ehdottomasti kielletty.
   • Toimi tämän linkin hel.fi/helsinki/korona-fi ohjeiden mukaan, jos epäilet saaneesi koronavirustartunnan.

    Edellä mainitut ohjeet koskevat aikuisia ja lapsia sekä lasten saattajia.

    Osallistujamäärät:

    Tapahtumien enimmäisosallistujamääriä ei ole rajoitettu viranomaisten taholta, kunhan niihin osallistuvien turvallisuudesta huolehditaan THL:n ja OKM:n ohjeen mukaisesti. Össin ryhmät pidetään pieninä:

     • Ryhmäliikuntatuntien osallistujamäärä on 30 henkilöä.
     • Joogassa osallistujamäärä on rajattu 10 henkilöön ja jooga tunneille voi osallistua vain henkilöt, jotka ovat lunastaneet joogasta erillisen paikan. HUOM! Anytime-kortilla tai 14-krt jumppakortilla, ei voi osallistua joogaan.
     • EasySport, FunActioin ja perhehulinoissa osallistujamäärä on rajattu 20 henkilöön.
     • Lasten temppukerhoissa enintään 10 lasta.

     Koululaisten tunnit:

     Poikkeustilanteen vuoksi EasySport ja Fun Actioin -ryhmät ovat tänä syksynä koulu- ja luokka-astekohtaisia. Vain Sakarinmäen peruskoulun omat oppilaat voivat osallistua näille tunneille. Tunneille täytyy ilmoittautua ennakkoon, jotta meillä on kaikkien kävijöiden yhteystiedot olemassa. Osallistujamäärä on rajattu 20 henkilöön.

     Alle 7-vuotiaat osallistujat:

     Lasten temppujumppiin otetaan 10 osallistujaa. Temppuryhmiin tullessa huoltajien tulee huolehtia lasten käsien pesusta tai desinfioinnista. Sisätiloissa tapahtuvaan harjoitustoimintaan ei päästetä yleisöä. Jos odotat lasta käytävällä, pidä turvaväli muihin ja käytä kasvomaskia.

     Ohjaaja muistuttaa lapsia huolehtimaan turvaväleistä ja yleisestä hygieniasta tuntien aikana.

     Mukavia liikuntahetkiä ja turvallista syksyä!