Lasten tanssi

Lapsille on tiistaisin ajalla 5.9.-28.11.2017 Sakarinmäen peruskoululla balettia ja showtanssia. Tansseja opettaa Jaana Schorin. Tunneilla tutustutaan omaan kehoon ja sen liikkuvuuteen, harjoitellaan perustaitoja tilaa, suuntia ja tasoja hahmottaen. Tavoite on liikkumisen ilo ja tanssimisen riemu. Tarkemmat tuntikuvaukset ja lisätiedot alla. Koululaisten EasySport-toiminnan alta löytyy torstaisin Breakdance.

Varusteiksi tunneille lapsi tarvitsee liikuntaan sopivat, joustavat vaatteet sekä juomapullon. Liikkua voi avojaloin tai jumppatossuissa. Pitkät hiukset tulee olla kiinni.

Kurssit / ilmoittautuminen

Satubaletissa voi olla prinsessa, hirmuinen merirosvo, pieni hiiri tai puhdasta liikettä taitava tanssija. Tunnilla opetellaan perusaskelia, baletin ja nykytanssin alkeita. Lapset opettelevat toimimaan itsenäisesti, parin kanssa ja ryhmässä. Ennen kaikkea liikutaan villisti ja varovasti, hurjasti tai huolettomasti ja pidetään hauskaa tanssimalla kavereiden kanssa. Liikunnan riemu syntyy uusien ja jännittävien elämysten kokemisesta. Leikki liikuttaa lasta. Ryhmässä tanssija harjoittelee ohjeiden ja neuvojen kuuntelemista ja toimimista niiden mukaan. Hän ymmärtää tietoisesti ja matkimalla ja huomaa harjoittelun olevan palkitsevaa. Yksi tanssin peruselementti on tilan käyttö: tilan antaminen ja ottaminen. Liikkeellä on suunta, muoto, koko, voima ja kesto. Opetellaan myös olemaan paikoillaan, liikkumatta, tekemään asento. Musiikki antaa liikkeelle ja tanssille keston ja nopeuden. Rytmi löytyy sekä liikkeestä, että musiikista, niiden yhteistyöstä.Tunnilla harjoitetaan baletin perusliikkeitä tankotyöskentelyn avulla. Vartalon ja käsien oikeaa asentoa, jalkatekniikkaa, aukikiertoa, lihasvoimaa ja notkeutta. Tämän jälkeen siirrytään keskilattialle, jossa ei ole tankoa tukena. Lattialla keskitytään liikkeiden avulla tasapainon harjoittamiseen. Keskilattialla harjoitellaan myös hyppyjä. Lisäksi opetellaan rytmin hahmottamista ja musikaalista liikkeen suorittamista. Kaikki harjoitteet suoritetaan ikäkaudelle sopivassa muodossa unohtamatta tanssin luovuutta ja iloa!Showtunnit ovat vauhdikkaita ja monipuolisia tanssitunteja. Showtanssi sisältää aineksia muun muassa street-, disco-, jazz- ja latinalaisista tansseista.
Musiikkina yleensä soi uusimmat radiohitit. Showtanssitunneilla lämmitellään kunnolla ennen kuin mennään teknisempään osioon. Sitten käydään läpi lihaskuntoa ja venytellään. Lattian poikki tehdään erilaisia hyppyjä ja liikkuvia askelsarjoja, jonka jälkeen keskitytään koreografian harjoitteluun.