Syyslomalla liikuntaleirit koululaisille

Össi järjestää syyslomalla EasySport-liikuntaleirit koululaisille ajalla

Ilmoittautuminen leirille 25.9.2017-9.10.2017

Össin järjestämä EasySport-liikuntaleiri on liikunnallinen 5 päivän mittainen päiväleiri Sakarinmäen peruskoululla 1-6 luokkalaisille koululaisille syysloman ajan viikolla 42 (vaihtoehtona 2 päivän leiri to-pe 19.-20.10.). Leirin aikana voimistellaan, leikitään, ulkoillaan ja pidetään hauskaa ystävien kanssa! Leirin hinta sisältää päivittäin valvottua ja ohjattua toimintaa, Össigym ohjausta yhden tunnin ja Sodexon tarjoileman lounaan. Leiri järjestetään yhteistyössä Sakarinmäen peruskoulun ja Helsingin kaupungin Liikuntaviraston kanssa.

Max osallistujamäärä 30 lasta. Leiri järjestetään, mikäli tulee vähintään 10 osallistujaa. Jos minimimäärä ei toteudu, pystymme järjestämään korvaavaa toimintaa, mutta kustannukset ja osallistumismaksu pitää silloin laskea uudelleen.

PAIKKA: Sakarinmäen peruskoulu, Knutersintie 924 00890 Helsinki

LEIRIN JÄRJESTÄJÄ: Urheiluseura Östersundomin Sisu – Össi ry yhdessä Liikuntaviraston EasySport toiminnan kanssa

AIKATAULU JA PÄIVITTÄINEN OHJELMA:

9.00-9.15 Saapuminen leirille: aamupiiri ja aivojumppa
9.15-10.15 ÖssiGym liikunnanohjaus salissa
10.15-10.20 5 min tauko: paikanvaihto
10.20-11.20 Liikuntaleikkejä ulkona (sateella sisällä)
11.20-11.30 10 min tauko, käsienpesu, siirtyminen lounaalle
11.30-12.00 Lounas
12.00-12.30 Rentoutumishetki: Kehonhuoltoa, venyttelyä ja rentoutusta
12.30-14.00 Ohjattua leikkiä ulkona tai sisällä (välissä pieni tauko, n. 10 min)
14.00-14.15 Välipalatauko (oma välipala mukaan)
14.15-15.00 Valvottua vapaa-aikaa ja leikkiä sisällä/ulkona
15.00 Päivänlopetus ja kotiinlähtö


ÖssiGym
 liikuntaohjaus salissa on sekoitus telinevoimistelua, parkouria, volttikoulua, käsinseisontakoulua ja akrobatiaa. Liikuntaleirillä harjoitellaan esim. kuperkeikkoja, käsinseisontaa, voltteja, seinäjuoksua, kieppejä, kärrynpyöriä, monkey-hyppyjä – erilaisia temppuja, kukin omalla tasollaan. Monipuoliset liikuntatunnit leirin aikana kehittävät kestävyyttä, kehonhallintaa ja liikkuvuutta. Leirille tullessaan ei tarvitse osata temppuja, mutta myös taidoissaan jo edistyneet saavat haastetta omalla tasollaan. Kaikilla taitojen harjoittelu on taatusti hauskaa ja jokaiselle löytyy aina mielekästä tekemistä.

Ohjattu ja vapaa leikki tapahtuu sään salliessa ulkona. Toiveista riippuen ohjelmassa on kirkonrottaa, kaupunkisotaa, kymmentätikkua laudalla, puistoleikkejä, frisbeegolffia, pesäpalloa, lipunryöstöä, värinoitaa, zombihippaa, jalkapalloa… lasten toiveita kuunnellen.

Ruokailu ja rentoutuminen
Leiripäivän aikana syödään lounas ja välipala. Lounas syödään kello 11.30 koulun ruokalassa Sodexon valmistamana ja se sisältyy hintaan. Yhteinen lounastauko on mukava sosiaalinen tapahtuma, joka rauhoittaa liikunnallisen päivän. Ruoka-aine rajoitukset on huomioitu ilmoittautumisen mukaisesti, laita ne kohtaan lisätietoja.

Lounaan jälkeen on ohjattu rentoutumishetki, jossa mukana kehonhuoltoa ja venyttelyä. Päivittäistä venyttely- ja rentoutumishetkeä varten voivat lapset ottaa mukaansa oman pikku filtin ja pehmolelun. Salissa on alustat/jumppamatot. Teemme joogamaisia rentoutumisharjoituksia mm. mielikuvaharjoitusten avulla, siksi oma mukava ”pesä” on kiva paikka.

Välipala ei sisälly leirihintaan. Jokainen saa tuoda mukanaan oman mieluisan välipalan. Käytössämme on jääkaappi eväiden säilytystä varten. Välipala syödään iltapäivällä noin klo 14. Välipalan jälkeen on valvottua vapaata leikkiä.

MUUT VARUSTEET
Sporttisella leirillä liikutaan sään mukaisissa tavallisissa liikuntavaatteissa. Mukana hyvä olla lämmintä (fleece yms) ja tuultapitävät ulkovaatteet, sekä pipo ja hanskat. Sateella olemme sisällä. Sisä- ja ulkoliikuntaan on hyvä varata muutenkin erilliset vaatteet. Sisätiloissa asuksi sopii shortsit/verkkarit, teepaita ja paljaat jalat. Oma juomapullo. Pitkät hiukset on hyvä olla kiinni.

Omia tavaroita ja vaihtovaatteita voi säilyttää leirin ajan lukitussa kotiluokassa. Toivomme, ettei videopelejä tai muuta elektroniikkaa tuoda ja kännykät pidetään leiripäivän ajan repuissa. Kiireellisissä asioissa saatte lapsen kiinni leirivastaavan numerosta, joka ilmoitetaan huoltajille.