Össin Joulukalenteri luukku 16 Össin syyskokouksessa jäi puheenjohtaja valitsematta. Joten pieni aikalisä tämän kanssa…

Össin Joulukalenteri luukku 16 Össin syyskokouksessa jäi puheenjohtaja valitsematta. Joten pieni aikalisä tämän kanssa…

🛎 Össin Joulukalenteri luukku 16 🛎
Össin syyskokouksessa 9.12. jäi puheenjohtaja valitsematta. Joten pieni aikalisä tämän kanssa joulun yli! Puheenjohtaja valitaan syyskokouksen jatkokokoksessa ma 28.12. klo 19.00.

Ilmoittaudu mukaan kokoukseen: https://ostersundominsisu.myclub.fi/flow/events/2648432

Kokoukseen osallistuminen ei sido mihinkään ja toivomme runsasta osallistumista.

Jokaiselle jää aikaa miettiä puheenjohtajan tehtävän vastaanottamista ja kysellä tehtävään halukkaita.

Ja vielä mahtuu rivijäseneksi hallituksen joukkoihin! Hallitukseen valitaan puheenjohtajan lisäksi 6-12 jäsentä ja kaksi varajäsentä. Kiva olisi saada myös nuoria mukaan, yhdistyksen hallituksessa voi olla 15 vuotta täyttänyt jäsen mukana. Samoin ohjaajien edustaja/edustajia olisi myös mukava saada mukaan. Voit ilmoittaa kiinnostuksestasi viestillä, ei vaadi osallistumista syyskokoukseen.

Uusi hallitus 2021:

Puheenjohtaja: valitsematta

Hallitus, 6-12 jäsentä:
1. Riikka Sulkamo-Mäkinen (Riikka jatkaa hallituksessa, mutta ei puheenjohtajan tehtävässä.)
2. Marjut Kamppinen, rahastonhoitaja
3. Heikki Helenius
4. Sari Koskimäki (uusi)
5. Sallu Westerlund
6. Anni Loukomies
7. Sonja Tapionlinna (uusi)
8. Elisa Lyyrtö (uusi)
9. sinä ehkä ?
10. naapurisi ?
11. joku Össin ohjaajista?
12. olisi mukava saada myös nuorten ääni kuuluviin, 15-vuotias voi olla hallituksessa mukana!

Varajäsenet:
1. Maria Blomqvist
2. Timo Vakkila

Puheenjohtajan terveiset:
Össin tarjoama liikunta on vakiinnuttanut paikkansa alueemme asukkaiden arjessa. Viikkotarjonnassa on erilaisia jumppatunteja, kaksi sählyvuoroa ja lapsille ja perheille liikuntaryhmiä! Tällä hetkellä Össin liikuntaryhmiin osallistuu Östersundomin alueelta ja sen lähistöltä 297 henkilöä. Össin olemassaolo perustuukin kävijöiden aktiivisuuteen ja halukkuuteen tulla mukaan organisoimaan Össin toimintaa. Kulunut vuosi on ollut haasteellinen, mutta ilahduttavaa on, että koronasta huolimatta, olemme pystyneet pitämään Össin elinvoimaisena ja sama tarjoama voidaan pitää seuraavanakin vuonna ilman maksujen korotuksia!

Kantavana ajatuksenamme on ollut tuottaa alueelle kävijöiden näköistä liikuntaa ja helpottaa asukkaiden arkea tuomalla liikuntapalveluja lähelle kotia. Varsinkin ruuhkavuosina helposti käy niin, että vapaa-aika kuluu lasten harrastuksissa ja kuskailuissa ja oma liikunta jää pois. Kun edulliset liikuntaryhmät löytyvät läheltä kotia koko perheelle, on helpompaa pitää liikunnallinen elämäntapa mukana koko porukalla.

Össissä on pyritty matalan kynnyksen ryhmiin, joissa pääroolissa on liikunnan tuoma hyvä olo ja terveysvaikutukset. Emme pyri kansallisen tason huippusuorituksiin ja kilpailuun, vaan liikunnan iloon ja sen tuomaan hyötyyn arjessa. Toiveena on saada mahdollisimman laajasti sekä aikuiset että lapset liikkumaan sukupuolesta, iästä tai kuntotasosta riippumatta.

Tavoitteenamme on luoda alueelle myös yhteisöllisyyttä. On kiva käydä naapurin kanssa yhtä aikaa salilla punnertamassa tai sählyä pelaamassa ja samalla vaihtaa kuulumiset. Yhteisöllisyys on myös Össin toiminnan edellytys: suunnittelu ja tuntien hallinnointi toteutetaan pääsääntöisesti talkoovoimin. Össin hallitus ja ohjaajat ovat helposti lähestyttävissä ja meillä onkin kokeiltu paljon erilaisia ryhmiä, jos niihin on ollut resursseja saatavilla.

Toivon Össille pitkää ikää ja jatkuvuutta. Taloudellisesti Össillä on mainiot toimintamahdollisuudet, mutta ilman puheenjohtajaa toiminta loppuu. Tule mukaan liikkumaan sekä kehittämään toimintaa. Itse olen esimerkkinä siitä, ettei ei tarvitse olla hallitusammattilainen, talousnero eikä liikunta-alan ammattilainen – vaan intohimo liikuntaa kohtaan riittää. Taustajoukoissa tarvitaan kaikenlaisia osaajia.

Olen ollut Össin toiminnassa mukana alusta alkaen ja toiminut Össin puheenjohtajana viimeiset 6 vuotta, vuodesta 2014 lähtien. Kuusi vuotta puheenjohtajana tuntuu sopivalta ajalta – vielä on hyvä fiilis olla mukana toiminnassa. Olen myös Össin palkallinen seurasihteeri, eli hoidan kaikki käytännön tehtävät: nettisivujen päivityksistä ohjaajien buukkaukseen ja palkanmaksuun. Nyt aikani ei riitä kaikkeen ja jätän puheenjohtajan tehtävät. Jatkan hallituksessa rivijäsenenä, uuden puheenjohtajan tukena sekä seurasihteerinä. Uuden puheenjohtajan on helppo astua tehtäviin, seuran talous on hyvässä kunnossa, pöytä on puhdas eikä ole rästihommia. Össin toimintoja on suoraviivaistettu teknologian avulla sekä aikaa vieviä tehtäviä ulkoistettu. Puheenjohtaja voi keskittyä vain ja ainoastaan puheenjohtajan tehtävään.

Puheenjohtajan tehtävänä on johtaa ja valvoa sekä kehittää hallituksen työskentelyä.

Virallisesti puheenjohtajalla on seuraavat tehtävät:
– johtaa hallituksen työskentelyä
– kutsua hallituksen kokoukset koolle
– johtaa puhetta hallituksen ja yhdistyksen kokouksissa
– vastaa siitä, että pöytäkirja laaditaan ja allekirjoittaa yhdistyksen asiakirjat
– toimii yhdistyksen nimenkirjoittajana
– edustaa yhdistystä

Luottamuksestanne kiittäen, rauhaisaa joulunodotusta toivottaen,

Puheenjohtajanne Riikka Sulkamo-Mäkinen
Östersundomin Sisu – Össi ry

Ps.
Tiesitkö että…
…Östersundomin alueella oli 1 944 asukasta vuonna 2019. Alueen asukkaista 10 % osallistui Össin toimintaan. Tämä määrä on pysynyt suhteellisen vakiona vuosien saatossa.

Össin kasvun mahdollisuus on saada alueen asukkaita entistä enemmän mukaan toimintaan. Uusia osallistujia voimme kuikuilla myös Östersundomin alueen ulkopuolelta, sillä 27 % osallistujista tulee tunneille muualta kuin 00890 postinumeron alueelta! Hyvän tarjoaman ja mahtavien ohjaajien perässä kannattaa tulla tunneille kauempaakin. Ja tässä myös sinä voit auttaa puhumalla Össin puolesta ystäville ja tutuille!