MASKINKÄYTTÖSUOSITUS ‍ Helsinki Suosittelemme tästä päivästä lukien 15 vuotta täyttäneitä käyttämään kasvomaskia saapuessa, pukeutuessa…

MASKINKÄYTTÖSUOSITUS ‍ Helsinki Suosittelemme tästä päivästä lukien 15 vuotta täyttäneitä käyttämään kasvomaskia saapuessa, pukeutuessa…

😷 MASKINKÄYTTÖSUOSITUS 😷
‍2.10.2020 Helsinki

Suosittelemme tästä päivästä lukien 15 vuotta täyttäneitä käyttämään kasvomaskia saapuessa, pukeutuessa aina silloin kun lähikontaktia ei voida välttää (sisällä turvaväli 2 metriä).

TARKOITTAEN
😷 *Jumpat:* Maskisuositus voimassa jumpiin tulessa ja poistuessa sekä jumppavälineitä haettaessa varastosta. Ei tarvitse pitää jumpatessa, kun 2 metrin turvaväli säilyy.
😷 *Sählymiehet:* Maskisuositus yleisissä tiloissa (käytävät) ja pukuhuoneissa ja kun lähikontaktia ei voida välttää (sisällä turvaväli 2 metriä).
😷 *Lasten liikunta:* Ei koske alle 15-vuotiaita. Lasten saattajilla tulee olla maskit.

Alla aiheesta kaupungin liikuntapalveluiden tiedote.

/Riikka

Helsinki suosittaa vahvasti 15 vuotta täyttäneille kasvomaskin käyttöä kaikissa kaupungin sisäliikuntapaikoissa, kun lähikontaktia ei voida välttää. Suositus perustuu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n antamaan koronaepidemian kiihtymisvaiheen maskisuositukseen, joka koskee laajasti julkisia tiloja. Liikuntaan tai urheiluun sekä niiden seuraamiseen käytettävien tilojen (myös uimahallit) osalta maskin käyttöä suositellaan vahvasti vähintään yleisissä tiloissa ja pukeutumistiloissa. Maskien laaja käyttösuositus täydentää muita turvallisuusohjeita, joihin kuuluu huolellinen käsihygienia, turvavälit, sairastaminen kotona ja koronatestiin hakeutuminen pienissäkin oireissa.
Kaupunki ei jaa palveluissaan kasvomaskeja asiakkailleen, vaan lähtökohtaisesti jokainen on itse vastuussa kasvomaskin käytöstä, hankkimisesta ja tästä aiheutuvista kustannuksista. Vähävaraiset voivat hakea ilmaisia maskeja kaupunkien maskijakelupisteistä.

Tilaisuuden järjestäjä vastaa turvallisuudesta
Tilavarausasiakas (seura tai muu yhteisö) on aina vastuussa tilaisuuden turvallisuudesta ja vastaa siitä, että osallistujat noudattavat ohjeita. Erityisesti isompien tilaisuuksien osalta tilavarausasiakkaan tulee olla yhteydessä liikuntapaikan esihenkilöön turvallisten järjestelymahdollisuuksien selvittämiseksi.

Koronaopasteet päivitetty ja kaikkien käytössä
Olemme päivittäneet maskisuosituksella koronaopasteemme ja ne ovat kaikkien vapaassa käytössä. Päivitetyt korona-viestintämateriaalit löytyvät täältä: http://pressi.kulttuuri.hel.fi/l/jBDtV-F_kW6M
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) laajennettu kasvomaskisuositus on voimassa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) alueella, jossa koronavirus on kiihtymisvaiheessa. Lisätietoja tilanteista, joissa maskin käyttöä suositellaan, on saatavilla THL:n sivustolta.