Sirkuskoulu

Sirkuskoulu on tarkoitettu akrobatiasta ja sirkuksesta kiinnostuneille koululaisille. Sirkus on taidetta ja esiintyminen on yksi osa-alue. Kevätkauden lopusta harjoitellaan esitysnumero, joka esitetään Össin kevätjuhlassa. Esiintyminen juhlassa on aina vapaaehtoista, eikä ole edellytys harjoituksissa käymiseen.

SIRKUSRYHMÄT PERUUTETTU KAUDEN 2017-2018 OSALTA

Valitettavasti emme ole saaneet tarpeeksi osallistujia Sirkusryhmiin ja emme käynnistä sirkusryhmiä. Olemme asettaneet ryhmille minimi osallistujamäärän 10, joka ei toteutunut sirkusryhmissä.

Kokeillaan ryhmän perustamista myöhemmin uudelleen, mikäli ilmenee kiinnostusta.

Kurssikuvaukset / ilmoittautuminen

Ryhmä on suunnattu 7-10 vuotiaille tytöille ja pojille. Kaikille suositellaan aloitusta alkeet-ryhmästä, ja taitojen kehittyessä oppilaat siirtyvät jatkoryhmään.

Tunneilla edetään oppilaiden tason mukaisesti ja pikkuhiljaa syvennytään kohti edistyneempää akrobatiaa. Tunneilla harjoitellaan akrobatiaa monipuolisesti: perusakrobatian lisäksi esimerkiksi pariakrobatiaa ja pyramideja. Tämän lisäksi tunneilla on erikoistunteja, joissa tutustutaan muihin sirkuslajeihin, kuten trampoliniin ja vanteisiin. Opetukseen sisältyy ikäryhmän mukaan ryhmähenkeä nostattavia, leikkimieltä innoittavia pelejä ja leikkejä.

Ohjaaja: Senja-Riitta Högel
Apuohjaaja: Elisa Westerlund


Ryhmä on suunnattu 10-15 vuotiaita tytöille ja pojille. Tunti on tarkoitettu aiemmin sirkusopetuksessa mukana olleille lapsille tai vastaavat taidot omaaville*.

*Lapsi osaa tehdä mm:
– kuperkeikat eteen ja taakse
– mennä käsinseisontaan laittaen jalat yhteen (hetkeksi)
– kävellä pari asekelta käsillä
– tehdä kärrynpyörän ja arabialaisen
– tehdä pääseisontaa
– autettuna tehdä siltakaadon: avustuksella mennä siltaan käsinseisonnasta ja nousta sillasta
– autettuna tehdä käsinseisontakuperkeikan

Tunneilla edetään oppilaiden tason mukaisesti ja syvennytään kohti edistyneempää akrobatiaa. Tunneilla harjoitellaan akrobatiaa monipuolisesti: perusakrobatian lisäksi esimerkiksi pariakrobatiaa ja pyramideja. Tämän lisäksi tunneilla on erikoistunteja, joissa tutustutaan muihin sirkuslajeihin, kuten trampoliniin ja vanteisiin. Opetukseen sisältyy ikäryhmän mukaan ryhmähenkeä nostattavia, leikkimieltä innoittavia pelejä ja leikkejä.

Ohjaaja: Senja-Riitta Högel
Apuohjaaja: Elisa Westerlund