Koronaviruksen vaikutukset Össin toimintaan

Suomen hallitus linjasi torstaina 12.3. koronaviruksen hillitsemiseksi tehtävät toimenpiteet. Hallituksen linjausten mukaisesti kaikki yli 500 hengen yleisötilaisuudet, myös urheilukilpailut ja -tapahtumat, perutaan toukokuun loppuun saakka ja tietynlaista harrastustoimintaa suositellaan rajoitettavaksi. Tällä hetkellä harjoitustoiminnan osalta kukin seura tekee omat päätöksensä ja Östersundomin Sisu Össi noudattaa viranomaissuosituksia.

ÖSSIN TOIMINTAAN  RAJOITUKSIALLA EI TOISTAISEKSI OLE VAIKUSTUSTA JA KAIKKI TUNNIT JÄRJESTETÄÄN.
Noudattakaa tunneilla seuraavia ohjeita:

  • Tartuntojen vähentämiseksi suosittelemme ohjeen mukaan epidemia-alueilta palaaville Össin ryhmiin osallistumiseen kahden viikon suoja-aikaa ja välttämään lähikontakteja.
  • Älä myöskään tule tunneille, jos sinulla on flunssaoireita.
  • Kaikkia riskiryhmiin kuuluvia lapsia, nuoria ja aikuisia kehotetaan välttämään harrastustunneille, treeneihin ja tilaisuuksiin osallistumista. Lasten ja nuorten osalta huoltaja tekee päätöksen lapsen osallistumisesta treeneihin.
  • Käytä jumppatunneilla omaa alustaa tai vaihtoehtoisesti jumppamatolla omaa pyyhettä.
  • Käytä salihanskoja, kun käytämme kahvakuulia, käsipainoja ym. välineitä.
  • Olemme varanneet jumppamattojen ja muiden välineiden yhteyteen spraypudistusainetta ja kertakäyttöpyyhkeitä. Pyydämme jokaista ennen ja jälkeen käytön pyyhkimään käyttämänsä välineet.
  • Peskää kädet ennen ja jälkeen osallistumisen saippualla ja lämpöisellä vedellä vähintään 20 sek. ajan. Aulassa on varattu käsidesiä, mutta se ole yhtä tehokas tapa torjua bakteereja kun edellä mainittu käsien pesu.
  • Ilmoita Össin puheenjohtajalle, jos sairastut tai epäilet altistuneesi koronavirukselle, niin voimme miettiä varotoimenpiteitä

Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos (THL) seuraa valtakunnallista ja kansainvälistä tilannetta ja antaa ohjeita tartuntojen ehkäisyssä osoitteessa www.thl.fi

”Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila sanoo, että hän itse harkitsisi hyvin tarkkaan, osallistuisiko hän sisätiloissa järjestettävään joukkueliikuntaan, jossa hikoillaan ja ollaan lähikontaktissa toisten kanssa. Ohjatulle ryhmäliikuntatunnille Varhila menisi, jos kyseessä olisi jooga tai jokin muu liikunta, jossa ei tule hirveä hiki ja on etäisyyttä muihin. Mutta hän suosittelee suurta harkitaan, jos tilaisuus on pienessä tilassa ja hiki lentää.”
Edellinen lainattu/lähde: Helsingin Sanomat 12.3.2020, Yli 500 hengen tilaisuudet perutaan, harrastustoiminnan rajoittamista suositellaan – lue täältä kaikki hallituksen päätökset koronavirukseen liittyen, osoitteesta https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006436431.html?share=e134c4c800520b1f24bd199ed85357e4


Ystävällisin terveisin
Östersundomin Sisu – Össi ry/Riikka Sulkamo