Össin joulukalenteri 11. luukku Kehosta huolehtiminen ja liikunta on monelle itsestäänselvää, mutta mielestä huolehtiminen…

Össin joulukalenteri 11. luukku Kehosta huolehtiminen ja liikunta on monelle itsestäänselvää, mutta mielestä huolehtiminen…

🎅🏻 🌟 Össin joulukalenteri 🌟🎅🏻
11. luukku

Kehosta huolehtiminen ja liikunta on monelle itsestäänselvää, mutta mielestä huolehtiminen tahtoo jäädä, vaikka mieli vaikuttaa merkittävästi kehoon, hyvinvointiin ja terveyteen.

Sanotaan, että hengitys on linkki kehon ja mielen välillä, siksi mielen harjoituksissa usein lähdetään liikkeelle hengitysharjoituksista.

Hengityksen seuraaminen palauttaa sinut tähän hetkeen ja on helppo keino milloin tahansa nollata tilanne, hapen rentouttaessa kehoa.

Hengitys-harjoitus
1️⃣ Aloita huomioimalla, miltä kehossasi tuntuu ennen harjoitusta.
2️⃣ Vie sitten huomio omaan hengitykseesi, siihen miten hengitys kulkee sisään – ja ulos.
3️⃣ Seuraa hengityksen kulkua muutaman hengityskerran ajan. Tunne, miten happi virtaa nenän kautta sisään, keuhkoihin ja mitä kehossa tapahtuu, miten rintakehä ja pallea nousee.
4️⃣ Uloshengitettäessä seuraa, miten rintakehä ja pallea vuorostaan laskevat ja ilma virtaa nenän kautta ulos. Ehkä voit huomata, miten sisäänhengitetty ilma on hieman viileämpää kuin uloshengitetty?
5️⃣ Huomioi lopettaessasi harjoituksen olotilasi. Onko se ehkä muuttunut jollakin tapaa alkutilanteesta?

#liikuntavinkit #mindfullness #kehojamieli #mielenterveys