Hei ihanat össiläiset! Tulee pitkä postaus. 🤭 Nyt kun tätä korona-aikaa on jo takana…

Hei ihanat össiläiset! Tulee pitkä postaus. 🤭 Nyt kun tätä korona-aikaa on jo takana…

Hei ihanat össiläiset!
Tulee pitkä postaus. 🤭
Nyt kun tätä korona-aikaa on jo takana kuukauden verran jaFB-jumpat on saatu hienosti pyörimään, olisi kiva kuulla kokemuksistanne. Vastaa vaikka näihin tai osaan näistä:
• Oletko onnistunut kehittämään uusia liikkumisrutiineja nyt, kun jumppaan ei pääse?
• Onko liikunnan määrä mielestäsi vähentynyt, pysynyt ennallaan tai kasvanut koronaa edeltävään aikaan verrattuna?
• Oletko osallistunut Össin FB-jumppiin ja jos olet, oletko tehnyt liven vai jumpannut myöhemmin, kun sinulle on paremmin sopinut?
• Mitä vielä toivoisit livejumpilta: kehitysideat kehiin!

Näin ohjaajan näkökulmasta FB-livejumppien teko oli aluksi aika jännää, mutta rutiini löytyi nopeasti. Minulle erikoisinta on se, että vuorovaikutus puuttuu kokonaan ja se, etten voi käyttää musiikkia, joka on minusta yksi jumpan ohjaamisen helmi. (Tekijänoikeussyyt estävät musan käytön striimissä.) Mielenkiinoista on ollut se, että vaikka vuorovaikutusta ei ole, livejumpassa on selvästi jotakin yhteisöllistä – ikään kuin me jotenkin jumppaisimme yhdessä vaikka jokainen onkin omassa kodissaan. Hiukan intiimiltä tuntui aluksi kutsua teidät kaikki omaan olohuoneeseeni, mutta siihenkin olen jo tottunut. 😊

Omassa liikkumisessa huomaan, että joudun tekemään paljon töitä, jotta liikkumisen määrä ei ihan romahtaisi. Nyt, kun työtkin ovat kotona, voisi päivästä selvitä niin, että kävelyä tulee vain neljän seinän sisällä eri huoneiden välillä. 😮 Yritänkin pitää kiinni siitä, että kävelen joka päivä edes jonkinlaisen lenkin – esimerkiksi pienikin aamulenkki ennen töiden aloittamista on tosi hyvä! Melkein joka päivä yritän saada itseni tekemään myös jonkin ”treenin”: reippaamaan ja pidemmän lenkin, kahvakuulatreenin, joogan, kehonhuollon tms., mutta aina se ei ole helppoa. Jos treeni on kalenterissa – osallistun itse livetreeniin tai ohjaan sellisen – homma hoituu paljon helpommin. Ja jos lenkillä on äänikirja tai podcast tai jumpassa musaa seurana, se sujuu paljon paremmin.

Kiitos jo etukäteen, jos jaat ajatuksiasi tässä meille kaikille. Tsempataan toisemme pysymään kunnossa!

Palkinnoksi pitkän postauksen lukemisesta viimeisin livejumpan soittolistani Spotify-muodossa sinun treenejäsi tahdittamaan, ole hyvä!
Anna
https://open.spotify.com/playlist/3sO2oeHUBUK78GhkrY6kUo?si=omtfpbh0R2aEJG4An4YUpAA playlist featuring Meghan Trainor, Anna Puu, Loud Luxury, and others