EASY-Sport syysleiri

Össi järjestää EasySport-liikuntaleirit koululaisille ajalla

5 päivää ma-pe 3.-7.6.2019, hinta 62 €

5 päivää ma-pe 10.-14.6.2019, hinta 62 €

4 päivää ma- to 17.-20.6.2019, hinta 49,60 €

Ilmoittautuminen leirille aukeaa 1.3.2019

Össin järjestämä EasySport-liikuntaleiri on liikunnallinen päiväleiri klo 9-15 Sakarinmäen koululla 1.-6. luokkalaisille koululaisille. Leiri on kaksikielinen (suomi&ruotsi). Leirin aikana voimistellaan, leikitään, ulkoillaan ja pidetään hauskaa ystävien kanssa! Leirin hinta sisältää päivittäin valvottua ja ohjattua toimintaa, Össigym ohjausta, leiripaidan, leirivakuutuksen ja Sodexon tarjoileman lounaan.

Max osallistujamäärä 45 lasta/leiri. Lapset jaetaan leirillä pienempiin ryhmiin ja lapsia ohjaa leirillä 6 Össin koulutettua ohjaajaa sekä 4-6 kesätyöntekijää, jotaka ovat 7.-9. luokkalaisia koululaisia.

PAIKKA: Sakarinmäen peruskoulu, Knutersintie 924 00890 Helsinki

LEIRIN JÄRJESTÄJÄ: Urheiluseura Östersundomin Sisu – Össi ry, yhteistyökumppani Helsingin kaupungin liikuntapalveluiden EasySport toiminta

AIKATAULU JA PÄIVITTÄINEN OHJELMA:

9.00-9.15 Saapuminen leirille: aamupiiri ja aivojumppa
9.15-10.15 ÖssiGym liikunnanohjaus salissa
10.15-10.20 5 min tauko: paikanvaihto
10.20-11.20 Liikuntaleikkejä ulkona (sateella sisällä)
11.20-11.30 10 min tauko, käsienpesu, siirtyminen lounaalle
11.30-12.00 Lounas
12.00-12.30 Rentoutumishetki: Kehonhuoltoa, venyttelyä ja rentoutusta
12.30-14.00 Ohjattua leikkiä ulkona tai sisällä (välissä pieni tauko, n. 10 min)
14.00-14.15 Välipalatauko (oma välipala mukaan)
14.15-15.00 Valvottua vapaa-aikaa ja leikkiä sisällä/ulkona
15.00 Päivänlopetus ja kotiinlähtö

ÖssiGym liikuntaohjaus salissa on sekoitus telinevoimistelua, parkouria, volttikoulua, käsinseisontakoulua ja akrobatiaa. Liikuntaleirillä harjoitellaan esim. kuperkeikkoja, käsinseisontaa, voltteja, seinäjuoksua, kieppejä, kärrynpyöriä, monkey-hyppyjä – erilaisia temppuja, kukin omalla tasollaan. Monipuoliset liikuntatunnit leirin aikana kehittävät kestävyyttä, kehonhallintaa ja liikkuvuutta. Leirille tullessaan ei tarvitse osata temppuja, mutta myös taidoissaan jo edistyneet saavat haastetta omalla tasollaan. Kaikilla taitojen harjoittelu on taatusti hauskaa ja jokaiselle löytyy aina mielekästä tekemistä.

Ohjattu ja vapaa leikki tapahtuu sään salliessa ulkona. Toiveista riippuen ohjelmassa on kirkonrottaa, kaupunkisotaa, kymmentätikkua laudalla, puistoleikkejä, frisbeegolffia, pesäpalloa, lipunryöstöä, värinoitaa, zombihippaa, jalkapalloa… lasten toiveita kuunnellen.

Ruokailu ja rentoutuminen
Leiripäivän aikana syödään lounas ja välipala. Lounas syödään kello 11.30 koulun ruokalassa Sodexon valmistamana ja se sisältyy hintaan. Yhteinen lounastauko on mukava sosiaalinen tapahtuma, joka rauhoittaa liikunnallisen päivän. Ruoka-aine rajoitukset on huomioitu ilmoittautumisen mukaisesti.

  • Lounaan jälkeen on ohjattu rentoutumishetki, jossa mukana kehonhuoltoa ja venyttelyä. Päivittäistä venyttely- ja rentoutumishetkeä varten voivat lapset ottaa mukaansa oman pikku filtin ja pehmolelun. Salissa on alustat/jumppamatot. Teemme joogamaisia rentoutumisharjoituksia mm. mielikuvaharjoitusten avulla, siksi oma mukava ”pesä” on kiva paikka.
  • Välipala ei sisälly leirihintaan. Jokainen saa tuoda mukanaan oman mieluisan välipalan. Käytössämme on jääkaappi eväiden säilytystä varten. Välipala syödään iltapäivällä noin klo 14. Välipalan jälkeen olemme ulkona sään salliessa.

MUUT VARUSTEET
Sporttisella leirillä liikutaan sään mukaisissa tavallisissa liikuntavaatteissa. Mukana hyvä varata myös lämmintä (fleece yms) ja tuultapitävät ulkovaatteet sekä päähine, joka suojaa auringolta. Sateella olemme sisällä. Sisä- ja ulkoliikuntaan on hyvä varata erilliset vaatteet. Sisätiloissa asuksi sopii shortsit/verkkarit, teepaita ja paljaat jalat. Oma juomapullo. Pitkät hiukset on pidettävä kiinni liikuntasalissa turvallisuuden vuoksi.

Omia tavaroita ja vaihtovaatteita voi säilyttää leirin ajan lukitussa kotiluokassa. Toivomme, ettei videopelejä tai muuta elektroniikkaa tuoda ja kännykät pidetään leiripäivän ajan repuissa. Kiireellisissä asioissa saatte lapsen kiinni leirivastaavan numerosta, joka ilmoitetaan huoltajille.